اخبار > نگارگري معاصر ايران در مدرسه صنايع قديمه رونق گرفت


استاد محمود افتخاري :
نگارگري معاصر ايران در مدرسه صنايع قديمه رونق گرفت

 

عصر ديروز، در چهارمين جلسه سخنراني‌هاي نمايشگاه آثار پيشكسوتان هنرهاي سنتي استاد محمود افتخاري با حضور جمعي از استادان و دوستداران هنر نگارگري به سخنراني دربارة موضوع«تجلي نگارگري معاصر ايراني در مدرسه صنايع قديمه» پرداخت.

 عصر ديروز، در چهارمين جلسه سخنراني‌هاي نمايشگاه آثار پيشكسوتان هنرهاي سنتي استاد محمود افتخاري با حضور جمعي از استادان و دوستداران هنر نگارگري به سخنراني دربارة موضوع«تجلي نگارگري معاصر ايراني در مدرسه صنايع قديمه» پرداخت. استاد افتخاري دربارة اين مدرسه گفت:«سال 1309 حسين‌بهزاد طاهرزاده به دستور دولت وقت مدرسه‌اي براي احياي هنرهاي ملي و سنتي داير كرد و نام آن را مدرسه صنايع قديمه گذاشت. اين مدرسه كه امروز ساختمان آن به عنوان موزه هنرهاي ملي محل نگهداري آثار ارزشمند هنرمندان ايراني است، نقش بسيار موثري در پيشرفت و احياي هنرهاي ملي، داشت. نگارگري ايران در اين مدرسه دوباره رونق گرفت و حتي سبك تازه‌اي كه من آن را سبك تهران مي‌خوانم توسط شاگردان و استادان اين مدرسه به وجود آمد.»


افتخاري ادامه داد: «حسين بهزاد مدير لايق و سخت‌گيري بود و براي راه‌اندازي نخستين كلاس مينياتور طي فراخواني از استادان برجسته دعوت كرد تا در آزمون ورودي جهت تدريس شركت كنند. هنرمندان زيادي در اين آزمون شركت كردند اما هادي تجويدي به عنوان اولين مدرس اين مدرسه مشغول به كار شد. او در طول تدريس در اين مدرسه شاگردان برجسته زيادي چون محمدعلي زاويه، علي مطيع، علي كريمي و كلارا آبكار را تربيت كرد.»

افتخاري نقش تجويدي در نگارگري معاصر ايران را انكار نشدني خواند و گفت:«او پايه‌گذار اولين مدرسه نگارگري در ايران است. خودش و شاگردانش مكتب تهران را بنيان نهادند و اقتضاي امروز را با هنر ملي و سنتي نگارگري آميختند. نكته جالب اينجاست كه هر كدام از شاگردان او سبك و سياق خاص خود را در نگارگري دارند و هيچ كدام دنباله روي هم و يا مقلد هم نيستند. اين نشان مي‌دهد كه در اين مدرسه آزاد انديشي و تفكر نيز به شاگردان آموخته مي‌شد. متاسفانه در سالهاي اخير توجه به تاسيس و ساخت چنين مدرسه‌هايي بسيار كمرنگ شده است. و علاقمندان به نگارگري هر كدام در گوشه‌اي دركنار يكي از استادان اين فن مشغول آموزش هستند. ديگر از آن اتحاد و همدلي كه در مدرسه صنايع قديمه شاهدش بوديم خبري نيست.»

وي در پايان خاطرنشان كرد: «هر شاگردي تنها سبك استاد خود را دنبال مي‌كند و هر استادي تنها آنچه را كه قبول دارد به شاگردانش مي‌آموزد. اميدوارم روزي فرابرسد كه ما باز هم تعداد زيادي از استادان هنرهاي سنتي را در يك جا جمع شده ببينيم و شاهد شكل‌گيري مدرسه‌هايي چون مدرسه صنايع قديمه باشيم.»

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ١٥ مهر ١٣٨٣ - ١١:١٩ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج