اخبار > بزرگداشت بنیانگذار موزه آبگینه در فرهنگستان هنر برگزار شد + تصاوير


بزرگداشت بنیانگذار موزه آبگینه در فرهنگستان هنر برگزار شد + تصاوير

 

بزرگداشت بانوی فرهیخته ایران زنده یاد نوشین دخت نفیسی با حضور عده کثیری از اندیشمندان، علاقه مندان و خانواده نفیسی در سالن ایران فرهنگستان هنر برگزار شد.

بزرگداشت بانوی فرهیخته ایران زنده یاد نوشین دخت نفیسی با حضور عده کثیری از اندیشمندان، علاقه مندان و خانواده نفیسی در سالن ایران فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، این مراسم روز چهارشنبه 31 خرداد همزمان با چهلمین روز درگذشت این بانوی فرهیخته در فرهنگستان هنر برگزار شد. بهمن کاظمی معاون پژوهشی فرهنگستان هنر ضمن پاسداشت مقام این بانو پژوهشگر، خاندان نفیسی را پرچم دار هویت ایران و ایرانی شمرد و وجود نوشین دخت نفیسی را یاد آور افتخار ملی دانست.

وی تصریح کرد:«امیدورام بیش از آنکه بزرگانی در میان ما نباشند، شرایطی بوجود آید که بتوانیم به طور شایسته مورد تقدیر قرار شان داده و از کارهای آنان تجلیل نماییم. »

پس از آن کاظمی نوید بزرگداشتی در سالگرد این بانوی فرهیخته را داد و افزود :« من این نوید را می دهم که برای سال آینده بزرگداشتی را به همراه پژوهش و چاپ دیگر آثار ایشان برگزار خواهیم کرد.»

پس از آن محمد رضا ریاضی درباره زنده یاد نوشین دخت نفیسی سخنرانی کرد و اظهار داشت:«من اگر بخواهم نفیسی را در یک جمله معرفی کنم باید بگویم نفیسی آمد، ساخت و رفت. کار او سازندگی بود. او شاگردانی را تربیت کرد که اکنون همه از استادان به نام کشورند.»

وی سپس خاطراتی از دوران آشنایی و کارهایی که استاد نفیسی به انجام رسانده ذکر کرد و افزود:« خانم دکتر در واقع موسس و بنیانگذار موزه آبگینه هستند و ایشان در تاریخ هنر ایران کم نظیر بودند. قدرت سازماندهی بسیار بالایی داشتند و به همین دلیل می تواستند از عهده کارهای سنگین برآیند»

ریاضی ادامه داد: « موزه آبگینه یکی از 5 موزه مهم جهان است که چیدمان،شناسایی اشیاء و تمامی موارد مربوطه را ایشان با سعی فراوان بر اساس روش موزه داری علمی به انجام رساندند.»

وی افزود:« بخش مهمی از کارهای ایشان در زمینه نسخه شناسی و هنر اسلامی بود. همچنین پژوهش های عمده ای در زمینه باستان شناسی حوزه نگارگری، خوشنویسی، اشیاء و ... انجام داده اند. از دیگر فعالیت هایشان برگزاری همایش های بین المللی، سمینارها و ارائه مقالات داخلی و خارجی است. »

سپس این استاد دانشگاه از برنامه های رادیویی و سایر همکاری های خود و زنده یاد استاد نوشین دخت نفیسی یاد کرد.

پس از آن «حمیده چوبک» از خاطرات کاری و شخصیت والای این بانو فرهیخته گفت و وی را دارای شخصیتی استوار دانست که می تواند الگو و نمونه یک زن ایرانی باشد.

رامین نفیسی برادر زنده یاد نفیسی نیز درباره این که چرا خواهرش به فرهنگ و هنر ایران علاقه مند شد اظهار داشت:«ما در خانه کوچکی زندگی می کردیم که پدرم در جایی از آن کتابخانه بزرگی داشت و میان این همه کتاب دو شیء زینتی و قدیمی داشت به همین دلیل خواهرم ازکوچکی قدر این اشیاء را می دانست و دوست داشت نسبت به آنها بیشتر بداند. یعنی او از همان کودکی عاشق هنر ایران بود.»

وی سپس با اشاره به تحصیلات خانواده ادامه داد:« همه نسل های پدرمان از گذشته قریب 400 سال پزشک بودند، مرحوم پدرم نیز درس پزشکی خواندند اما بنا به علاقه خود به فرهنگ و ادب ایران روی آوردند. خواهرم از پدرم افتاده تر و به اصطلاح درویش مسلک تر و عاشق آموزش دادن و معلمی بود. او حتی برای کاغذ باطله هم احترام قایل بود.»

این بزرگداشت با پخش دو نماهنگ با صدای زنده یاد نوشین دخت نفیسی به کار خود پایان داد.
براي ديدن تصاوير اين بزرگداشت اينجا كليك كنيد

 
 
 

زمان انتشار: جمعه ٢ تير ١٣٩١ - ٠٤:٠٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج