اخبار > رونق رواق هنر با برپايي كارگاه‌هاي هنرهاي سنتي در كنار مردم


معاون پژوهشي فرهنگستان هنر خبر داد:
رونق رواق هنر با برپايي كارگاه‌هاي هنرهاي سنتي در كنار مردم

 

معاون پژوهشي فرهنگستان هنر، از برگزاري كارگاه‌ها و نمايشگاه‌هاي هنر‌هاي سنتي در رواق هنر فرهنگستان هنر خبر داد.

معاون پژوهشي فرهنگستان هنر، از برگزاري كارگاه‌ها و نمايشگاه‌هاي هنر‌هاي سنتي در رواق هنر فرهنگستان هنر خبر داد.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، كارگاه و نمايشگاه هنرهاي سنتي هرماهه در رواق هنر فرهنگستان هنر برگزار مي‌شود. بهمن كاظمي معاون پژوهشي فرهنگستان هنر، طي گفتگويي هدف از برگزاري كارگاه‌هاي تخصصي هنرهاي سنتي در رواق هنر اظهار داشت:«هنر شرق در دل مردم به صورت بداهه بوجود آمده و حكايت از انديشه ايراني دارد. چنانچه مولانا مي‌فرمايد: «بشوي اوراق اگر هم‌درس مايي/ که علم عشق در دفتر نباشد.» اين هنر‌ها جزئي از ميراث شفاهي ما هستند كه به صورت سينه به سينه به ما رسيده و زاييده عشق و شور مردمي‌اند كه نياز به مكان‌هاي بسته ندارند. طراحي رواق هنر فرهنگستان‌هنر نيز به گونه‌اي بوده كه بهترين مكان براي به تصوير كشيدن هنرهاي ما محسوب مي‌شود و حس صميمي مخاطب را به اين هنرها بوجود آورده و ارتباط بيشتري با آن‌ها ايجاد مي‌كند.»

وي در خصوص نحوه‌ برگزاري اين كارگاه‌ها افزود:« قرار است هر ماه دو كارگاه در فضاي رواق برگزار شود كه اين كارگاه‌ها تا شش ماه آينده برنامه‌ريزي و مشخص شده است. اولين كارگاه‌هايي كه در نظر گرفته شده كارگاه آبگينه و سفال است كه در آن استاداني كه داراي مدرك درجه يك هنري ( معادل دكتري) هستند، حضور خواهند داشت. از ديگر مزاياي اين كارگاه‌‌ها اين است كه علاقه‌مندان مي‌توانند ضمن آنكه از نزديك با نحوه‌ توليد يك اثر هنري آشنا مي‌شوند، خود مي‌توانند در توليد اثر نيز در كنار استاد شركت نمايند و به اين ترتيب زمينه‌اي براي علاقه بيشتر مخاطبان به وجود مي‌آورد.»

اين پژوهشگر در خصوص برگزاري نمايشگاه كتاب در كنار اين كارگاه‌ها افزود:« در كنار برگزاري اين كارگاه‌ها قرار است دو نمايشگاه داير شود. يكي نمايشگاهي از آثار و محصولات هنرمنداني كه در طول يك ماه كارگاه خواهند داشت و ديگر نمايشگاه كتاب‌هاي فرهنگستان هنر، به اين ترتيب رواق هنر محلي براي عرضه محصولات فرهنگي مي‌شود.»

وي افزود:« در طول برگزاري كارگاه‌ها مخاطب سنجي شده و هر كدام از كارگاه‌هايي كه علاقه‌مندان بيشتري داشته باشد در آينده به صورت كارگاه‌هاي تخصصي‌تر در فرهنگستان در دو سطح پايه و پيشرفته آموزش داده مي‌شود و كساني هم كه فاقد هرگونه اطلاعات اوليه در خصوص آن هنر باشند مي‌توانند بسته به علاقه خود در اين كارگاه‌ها شركت نمايند.»

كاظمي در خصوص ديگر برنامه‌هاي پژوهشي فرهنگستان هنر تصريح كرد:« يكي از برنامه‌ها انتشار مجدد نشريه‌هاي علمي و پژوهشي فرهنگستان بر مبناي استانداردهاي علمي است كه متاسفانه رعايت نمي‌شده و از درجه علمي مطالب مي‌كاسته.»

وي در پايان درباره ديگر برنامه‌هاي معاونت اظهار اميدواري كرد:« ما تمام سازوكارهايي كه براي تهيه و اجراي يك برنامه مناسب علمي نياز باشد را مورد مطالعه قرار داده و آسيب‌شناسي كرده‌ايم؛ حتي قرار است امكاناتي براي كاركنان اين بخش فراهم شود تا آموزش‌هاي لازم را مناسب با علم روز ببينند تا برنامه‌ريزي‌هايي كه براي برگزاري نشست‌ها، همايش‌ها و ديگر برنامه‌هاي فرهنگستان انجام مي‌شود با كيفيت بالاتري برگزار شده و مطالب ارائه شده داراي اعتبار علمي در سطح بين‌المللي باشد. ما در حال حاضر طرح‌ها و برنامه‌هاي زيادي نيز در دست داريم كه با توجه به بودجه و اقتضائات فرهنگستان به اجرا در خواهد آمد.»

كارگاه‌هاي هنرهاي سنتي از تيرماه در فرهنگستان هنر آغاز مي‌شود.

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٢٧ خرداد ١٣٩١ - ١٣:٢٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج