بهمن كاظمي، معاون پژوهشي فرهنگستان هنر طي گفتگويي از برنامههاي آتي اين فرهنگستان خبر داد.
بهمن كاظمي، معاون پژوهشي فرهنگستان هنر طي گفتگويي از برنامههاي آتي اين فرهنگستان خبر داد.
«بهمن كاظمي»، معاون پژوهشي فرهنگستان هنر در گفتگويي به تشريح برنامههاي اين فرهنگستان پرداخت و اظهار داشت:« تمامي گروههاي پژوهشي و تخصصي اين فرهنگستان فعال شده و جلسات هفتگي با حضور اعضاء برگزار ميشود. در اين جلسات سعي ميشود تا ابتدا به وظيفه اصلي فرهنگستان هنر بپردازيم و مفاهيمي كه قرار است به نسل جوان انتقال داده شود را بر اساس تعريفي كه از انسان معاصر و ابعاد وجودياش داريم، روشن نماييم، سپس بر مبناي آن برنامه ريزي كنيم.»
وي در همين زمينه تصريح كرد:«بر اساس نتايج به دست آمده برآن شديم تا دستهبندي و طبقه بندي از هنرهاي ايراني به دست آوريم و تمامي شاخهها و گروههاي هنري را مورد توجه و بررسي قرار دهيم و بر مبناي متدولوژي و پژوهشهاي بنيادين به تحقيقات بعدي بپردازيم. همچنين سعي ميكنيم از دوبارهكاري نيز پرهيز نماييم، مگر در زمينههايي كه نتايج به دست آمده كامل نبوده و نياز به تحقيقات بيشتر داشته باشد.»
كاظمي ارائه نتايج تحقيقاتي در هر زمينه را به ارگانها، نهادها و سازمانهاي مرتبط و مدعي فرهنگ و هنر از موضوعات اصلي معاونت پژوهشي برشمرد و خاطر نشان كرد:« يكي از مباحث اصلي، پرهيز از موازي كاري در سازمانها و نهادهاي فرهنگي- هنري است. براي همين منظور قرار است تمامي يافتههاي علمي پژوهشي كه از سوي اعضاي پژوهشي و تخصصي فرهنگستان هنر به دست آمده به مراكزي كه مسئول و مرتبط امر فرهنگ و هنر هستند ارسال و نظر كارشناسي آنان نيز ارزيابي و به عنوان ارزش افزودهاي بر نتايج، تاثيرگذار باشند. در نهايت هر مبحث پژوهشي با ذكر رفرنسهاي معتبر، نظر كارشناسي ارگانها و سازمانها و ... منتشر و در دسترس تمامي پژوهشگران قرار ميگيرد.»
وي از امضاي تفاهمنامهاي با پژوهشگاه ميراث فرهنگي خبر داد و افزود:« يكي از برنامههايي كه در دستور كار فرهنگستان هنر قرار گرفته، انعقاد تفاهمنامه همكاري با ساير نهادها و سازمانهايي است كه هم جهت و همسو با فرهنگستان فعاليت ميكنند. براي نمونه به تازگي تفاهم نامهاي با پژوهشگاه ميراث فرهنگي به امضاء رسيد كه مفاد آن متعاقبا اعلام ميشود. در جهت همين تفاهم نامه قرار است در جشنوارهاي علمي- فرهنگي بيش از 30 استاد فرهيخته از سوي فرهنگستان هنر در مدت 15 روز به ارائه مقاله بپردازند.»
كاظمي از ايجاد نگارخانهاي در «مركز هنر پژوهي نقش جهان» از زير مجموعههاي اين معاونت ياد كرد و ادامه داد:« در اين مركز قرار است تمامي برنامههايي كه به اقوام ايراني اختصاص دارد پيگيري و اجرا شود. به همين منظور نگارخانهاي در اين مجموعه به تازگي ايجاد شده و قرار است با گشايش نمايشگاه عكسي از اقوام ايراني به عنوان « ايران من» افتتاح شود. البته فعاليتهاي « نقش جهان» تنها به مسائل اقوام ايراني محدود نميشود و برنامههاي ديگري نيز در اين مركز اجرا خواهد شد اما يكي از عمدهكارهاي آن مباحث اقوام ايراني است.»
اين پژوهشگر حوزه موسيقي در همين زمينه ادامه داد:« از ديگر برنامههاي معاونت پژوهشي، فعاليت گروه چند رسانهاي فرهنگستان هنر است. اعضاي اين گروه از فرهيختهگان و دانشگاهيان تشكيل شده و درباره هنرهاي چندرسانهاي و موضوعات مرتبط تحقيق و پژوهش ميكنند و قرار است نخستين دستاوردهاي خود را در اين زمينه در قالب همايشي كه در ارديبهشت سال آينده برگزار ميشود، دراختيار پژوهشگران قرار دهند و اخيرا نيز نشست نقد و بررسي كتابهاي «نقطه و ناوبري وب» نيز در زمينه فعاليتهاي اين گروه به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد.»
وي همچنين فعاليتهاي آكادمي هنر را رويدادي قابل تامل در فرهنگستان هنر دانست و در اين زمينه تصريح كرد:« يكي از ديگر مباحث مطرح و مهم در فرهنگستان، برنامهريزي براي دورههاي تخصصي و فوق دكتري در رشتههاي هنر است در اين طرح به دنبال اين هستيم تا كساني كه در دانشگاهها نظريات و تئوريهاي غربي را مطالعه ميكنند با نظريات و تجارب سنتي نيز آشنا شوند و در واقع حكمت هنر قديم را به هنرهاي جديد گره و پيوند زنيم. به عنوان نمونه يكي از مساجد تاريخي ما در مرحله مرمت با ساختاري غير بومي مرمت شد و اين امر موجب شد تا پس از 2 سال فرو ريزد، اعتقاد كارشناسان بر اين بود كه چنانچه مرمت با مصالح بومي صورت ميگرفت اين بنا همچنان استوار ميماند.»
بهمن كاظمي افق پيش روي فرهنگستان هنر را بر مبناي نقشههاي جامع و در قالب برنامهريزيهاي كوتاه مدت و بلند مدت برشمرد و متذكر شد:«اگر كارهاي هر سازماني دسته بندي، اصولي و بر طبق نقشههاي جامع پيش برود با تغييرات مديريتي نيز دچار آشفتگي نخواهد شد. در اين باره ما نقشههاي جامعي را در دست تدوين داريم و با توجه به شرايط بودجهاي و برنامههايي كه از سوي گروههاي تخصصي و پژوهشي ارائه ميشود، مدون و در قالب برنامههاي كوتاه مدت و بلند مدت انجام ميدهيم و چشم اندازي كه براي آينده پژوهشي خود ترسيم ميكنيم بر مبناي همين برنامهريزي هاست.»
|