حبیبالله صادقی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی(ره) را راهبر و هدایتگر نقاشان و هنرمندان انقلاب دانست.
حبیبالله صادقی، عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی(ره) را راهبر و هدایتگر نقاشان و هنرمندان انقلاب دانست.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، در آستانه سالروز رحلت حضرت امام خمینی(ره) و قیام پانزده خرداد، حبیبالله صادقی عضو پیوسته فرهنگستان هنر و نقاش، با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وظیفه ما بود که امام خمینی و اندیشه ایشان و همچنین انقلابی را که ایشان انقلابی فرهنگی میدانستند را روایت کنیم، گفت: یکی از توفیقاتی که من، بهعنوان نقاش و رئیس گروه هنرهای تجسمی فرهنگستان هنر داشتهام، آن بوده است که نقش دلیرانه و فراگیر حضرت امام(ره) از 15 خرداد به بعد را، بهعنوان اثری پژوهشی، نقاشی کردهام.
این استاد دانشگاه ادامه داد: وضعیت در سال 1355، در دانشکده هنرهای زیبا، بدینگونه بود که جریانهای مارکسیستی، منافقین و دگراندیشان به دنبال آن بودند تا تعبیری که از رهبری میکردند بهگونهای منفک شده باشد، ولی مردم، با دست خالی و سینه گشاده، در حوادث تاریخی آن دوران، مانند ۱۷ شهریور، حضور پیدا کردند. من نیز، بهعنوان هنرمند، توانستم پوسترهای بسیاری را از آن دوران(چون پوستر محرم، که اعلامیه راهپیمایی حضرت امام را دارد، و پوستر میدان شهدا) روایت کنم.
او افزود: حضرت امام خمینی از شخصیتهای مهم تاریخی است که باید جلوههای سترگ معرفتیاش را سامانیافته روایت کنیم. او به نقاشان انقلاب هویت آموخت و خویشتنفرمایی را دستور کار ما قرار داد. خویشنفرمایی یعنی ما، که از محضر این نازنین بهره گرفتیم، خودانگیخته در مقابل آن رژیم و لشکریان ایستادیم و مردم نیز عاشقانه در پی دفاع از ارزشهای این مرد و تفکر انقلابی و قرآنی و شیعی حرکت کردند و انقلاب ما را پیروز کردند. از ویژگیهای هنر انقلاب ما، شجاعت، دلیری و مصرحبودن است که هنرمندان هنر انقلاب در آثارشان آن را روایت و قرائت کردند.
او ادامه داد: ابعاد شخصیت بزرگ این نازنین، که بیرقدار بزرگ انقلاب اسلامی است، یکی از کارهایی است که باید هم ما بهعنوان هنرمندان نسل اول انقلاب و هم نسلهای دوم و سوم که پای انقلاباند، روایت کنیم. من بهعنوان نقاشی که شخصیت ایشان را دنبال کردهام، اعتقاد دارم ابعاد وسیعی از شخصیت ایشان وجود دارد که هنوز روایت نکردهایم و امید دارم که دفتر حفظ و نشر آثار حضرت امام(ره) و سیدحسن آقای خمینی این شرایط و روابط را فراهم کنند تا بتوانیم ابعاد مختلف این شخصیت را روایت کنیم.
او اضافه کرد: در این راستا، از جمله اهدافی که ما در فرهنگستان هنر دنبال میکنیم فعالیت مؤثر گروهی تخصصی با عنوان «هنر انقلاب» است. هنر انقلاب در همه هنرها، از موسیقی تا شعر و هنرهای تجسمی و نقاشی و...، وجود دارد و راوی جلوههای متعددی از پیروزی انقلاب اسلامی است. امید داریم که اندیشههای بنیانگذار انقلاب را در دو گروه تخصصی «هنرهای تجسمی» و «هنر انقلاب» متجلی کنیم و از ارزشهای هنر انقلاب دفاع کنیم.