
بهمن نامورمطلق، رئیس فرهنگستان هنر، در مراسم گرامیداشت استاد محمدمهدی هراتی، ضمن قدردانی از زحمات این پیشکسوت هنرهای سنّتی در طول همکاری با فرهنگستان هنر، هنر را بیانی زیبا دانست که به زیبایی محدود نمیشود، بلکه بیان زشتیها را نیز در بر میگیرد.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، آیین تجلیل از استاد محمدمهدی هراتی، عضو گروه تخصصی هنرهای سنّتی و صنایعدستی فرهنگستان هنر، با حضور مسئولان و هنرمندان پیشکسوت، عصر سهشنبه، 25 بهمن 1401، در فرهنگستان هنر برگزار شد.
بهمن نامورمطلق، رئیس فرهنگستان هنر، ضمن قدردانی از حضور مسئولان و پیشکسوتان هنری حاضر در این مراسم، رفتار جامعه با هنرمندان و علما و پیشکسوتان را شاخص فرهیختگی جوامع دانست و در این باره اظهار کرد: هنرمند جایگاه شایستهای دارد و تجلیل از هنر و هنرمند تجلیل از بخشِ مهمی از جامعه ماست و استاد هراتی نمونهای از این هنرمندان پیشکسوت است.
او با یادآوری این مطلب که سخنگفتن مهمترین عنصر تمایز انسان و به قول فروید رهاییبخش اوست تأکید کرد: سخنگفتن موجب رهایی انسان میشود و بخشی از این گفتارها توسط هنرمندان صورت میگیرد. هنرمندان بخشی از احساس، تخیلات و آرزوهای ما را به زیبایی بیان میکنند و موجب آرامی جامعه میشوند. هنرمند تعهدی به واقعیت ندارد، به حقیقت متعهد است. هنرمندان نهفقط درباره زیبایی سخن میگویند، بلکه از زشتیها هم باید بگویند.
رئیس فرهنگستان هنر در همین زمینه افزود: هنر بیانی زیباست، نهفقط بیان زیبایی. تفاوت هنرمندان با دیگران در این است که اهل هنر حتی زشتیها را بهزیبایی بیان میکنند؛ چراکه زبان هنر بیان زیبایی است ولی به زیبایی محدود نمیشود. کار هنرمندان است که برای رواج زیبایی و برجستهشدن و برطرفشدن زشتی به بیان آنها بپردازند. در حقیقت، گفتار هنرمندان موجب پالایش جامعه میشود و هنرمند واقعی هنرمندی است که از خود عبور کند و زبانش زبان ناخودآگاه جمعی شود و موجب شود مخاطبان آنها احساس آرامش کنند. استاد هراتی یکی از این هنرمندان است که با تعصب و غیرت درباره هنرمند و کاستیها و زیباییهای هنر صحبت کرده است. او پاسدار واقعی هنر این مرزوبوم و هنرمندی واقعی است که در طول عمر خود هیچ گاه از هنر منتفع نشد و یکی از ویژگیهای استاد هراتی این است که بی تقاضا و چشمداشتی خود و خانوادهاش را وقف هنر کرد.
او در پایان سخنان خود با یادآوری همکاریهای فرهنگستان هنر با استاد هراتی از وی قدردانی کرد.
این مراسم با سخنرانی دیگر حاضران، اجرای موسیقی شرق خراسان، آیین تجلیل از استاد هراتی، و آیین گشایش نمایشگاه ادامه یافت.
|