پیرحسین کاتب شیرازی
تاریخ تولد - وفات : ق‍رن‌ ۱۰ق
دوره تاریخی : صفویه
حرفه : کاتب - خوشنویس
معرفی : پیرحسین‌بن‌حسین کاتب حسینی از خوشنویسان و کاتبان سده دهم هجری قمری است و از آثار به جا مانده او عبارتند از: جام جم، اوحدی، به خط نستعلیق و رقم پیرحسین کاتب شیرازی و تاریخ شعبان ۹۳۴ هجری قمری متعلّق به کتابخانه کاخ موزه گلستان به شماره ۲/۶۴۳.(بیانی)) دیوان حافظ متعلق به کتابخانه آکادمی علوم شوری، لنین گراد شماره CDX1 به خط نستعلیق و رقم و تاریخ پیرحسین‌بن‌حسن کاتب شیرازی ۹۳۸ هجری قمری- میکروفیلم آن در کتابخانه دانشگاه تهران به شماره ع-۸-۴۳۷۹.(دانش پژوه) شاهنامه فردوسی، کتابخانه خزینه توپ قاپوسرای استانبول، به شماره H1482 به خط نستعلیق و رقم پیرحسین‌بن‌حسن تاریخ۹۳۹ هجری قمری با ۴۷ مجلس نگاره.(شاهنامه در موزه‌ها) یک نسخه کلیات سعدی که شماره ۲۲۴۰ در کتابخانه عاطف افندی استانبول می باشد. این نسخه به خط نستعلیق است و تاریخ محرم ۹۳۷ دارد (فهرست دست‌خطی فارسی در کتابخانه‌های ترکیه) (سرمدی، ۱۳۷۹ : ۱۳۴).
منابع فارسی : سرمدی، عباس (۱۳۷۹). دانشنامه هنرمندان ایران جهان اسلام: از مانی تا معاصرین کمال الملک. تهران: هیرمند.
منابع لاتین : Walters Art Museum, W.622, on line description © 2011 Walters Art Museum,used under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 license: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/.
آثار موجود در این مجموعه : خمسه امیرخسرو دهلوی (کتابت ۹۳۵ق)، موزه هنر والترز، w622 .
: <#f:665/>
نمونه آثار :